h1

[Takara Tomy] Inazuma Eleven Figurák

július 2, 2012

Hogy pontos neve van-e a szettnek, azt sajnos nem tudom tekintve, hogy a létezésüket kevés helyen említik, hivatalos megjelenési dátumuk pedig nincs. Talán a Max Art’s lehetne az alcíme, de inkább nem próbálkozok nevet találni neki. Mégis ezzel akartam kezdeni a “Nitta megpróbál béna figurabemutatót írni, ha már annyi mütyűrje van” kategóriát, mert elképesztőek és a többi szettet tovább tart fotózni!

Még márciusban vagy áprilisban érkeztek a figurák, amik a méretükhöz képest állati jól néznek ki. Doboz nem volt hozzájuk csak egy kis cetli japán firkákkal. Hivatalosan soha nem jelentek meg úgy összegyűjtve, mint például a Kotobukiya Hetalia figurái, hanem japánban kis tekerős gépekből lehetett őket kihalászni.

Mivel nagy figurám nincs, amihez viszonyítást tudnék adni, így csak azt tudom mondani képzeljetek el egy kb. 8 cm-es figurát, minden részletével együtt szép festéssel és epikus pózokkal.

Endou Mamoru a Raimon csapatkapitánya és főbolondja, aki mindig próbálja menteni a helyzetet és mániája, hogy soha sem adja fel a meccseket. Akkor sem mikor már a csapat 80%-a vagy a földön fetreng vagy épp úton van a kórház fele, mert az ellenfél kezüket-lábukat törte.
A bugyuta arckifejezéstől eltekintve Endou az egyik legjobb az egész szettből, mert nem esik szét és nincsenek egyensúly problémái, emellett pedig nem kell órákig állítgatni, hogy látszódjon az arca. külön megemlíteném, ahogy megoldották a ruháján lévő Raimon emblémát és a villámokat a cipőjén.


Gouenji Shuuya a Raimon, később Inazuma Japan pszichológusa, aki sikerrel alkalmazta a “Focilabda a képedbe” kezelést átmeneti depresszióban szenvedő társain, de ettől eltekintve a csapatban ő a sztárcsatár (mikor épp ott van).

Igazából Gouenji számomra abszolút semleges ebben a szettben, révén megérkezése óta a fiókomban pihent, mert nem találtam olyan helyet az egész szobámban, ahol jól mutatott volna. Sőt, egyáltalán nem találtam alkalmasnak arra, hogy kikerüljön bárhova…

Utsunomiya Toramaru szettbe való bekerülése számomra a mai napig kérdőjeles dolog, tekintve hogy a helyére kapásból 3 karakter is mehetett volna, akiknek lényegesen fontosabb szerepük volt a sorozatban. Viszont a Tiger Drive hihetelenül jól néz ki ‘élőben’, arról nem is beszélve hogy milyen ügyesen megcsinálták a tigrist és Toramaru haját!

A figura béna beállítását pedig nyugodtan írjátok az én számlámra ^^” A fotózásnál állítottam össze először és nem mertem erőszakot alkalmazni az összerakásánál, mivel minden türelmemre szükségem volt a legutolsóhoz.

Ime Fideo Ardena az olasz csapat [Orpheus] kapitánya, aki kán-kánba illő mozdulattal az Odin Sword hissatsut alkalmazza és egyben ő az egyik kedvencem!

Abszolút tökéletes. Ah, nem is tudom mit lehetne írni róla. Ugyanúgy, ahogy Endounál, nála is ott a kis címer szerű jel a pólóján, és a figurára pluszban rádobtak a rúnajelekkel… Pure Awesomness! uvu

Rococo Urupa az FFI arc utolsó pár részében kap sok szerepet, mint a Little Gigant kapitánya és Endou fő riválisa. Első ránézésre kicsit olyan lehet a karakter, mint Endou (elég csak a hajstílusára nézni), de ez nem csoda, mivel bizonyos okok miatt az egész csapat hasonlóságot mutat az eredeti Raimon Elevennel.

Na de, a Rococo figura valami gyönyörűre sikeredett! *_* Először is ott az arca, ami az elszánt tekintet mellet szerintem Gouenji és Endou arcához képest műalkotás, aztán pedig a színválasztások! A God Hand X-hez sikerült nagyon szép anyagot találniuk, ami tökéletesen passzol Rococo sötétebb színeihez. Az összes közül neki van a legszebb hissatsu színárnyalata, ráadásul még többet ki lehet belőle hozni a jó megvilágításokkal és némi utómunkálattal.

Viszont… Piszok sok baj van vele. Kezdve ott, hogy a GHX és Rococo két külön talpazaton vannak és a kéz nincs egy magasságban Rococoval, szóval egy picit mindig felfele húzza a karaktert, ezáltal pedig oda a törékeny egyensúly, de hosszas szenvedés után már egész könnyű megtalálni azt a szöget, aminél Rococot nem húzza le a saját súlya.

Őszintén szólva a szettet is miatta vettem meg, de mivel az egyetlen helyen ahol ilyeneket lehet kapni és mondjuk hazánkba is szállítanak CSAK Rococo körülbelül 50$+posta volt (per pillanat ez most olyan 12.000 forintnak felel meg), ha még ehhez hozzácsaptam volna Fideot a gatyám is ráment volna, szóval jobbnak láttam az olcsóbb és gazdaságosabb verziót.

Összesítve

A szett egyedi lett és ahhoz képest milyen “olcsó” 300 yenes kis gashapon figurákról van szó, kicsit sem bántam meg, hogy megvettem. (Egyedül Gouenji nem tetszik, még mindig). Az egyedüli negatívum, hogy sokat kellett rá vadászni és ebayen kívül szinte sehol sem lehet rendelni onnan pedig, mint tudjuk veszélyes bármit is venni, mivel tele van kínai másolatokkal, de aki mer az könnyen nyerhet 😀

(Már csak az a kérdés, hogy folytassam az elemzés sort a GO-s figurákkal vagy inkább legyen Nintama… Hm..)

4 hozzászólás

  1. Fideo lehet az enyém? uvu

    A bennszülött pedig úgyse kell senkinek! *gasp*

    Amúgy az Endou valami hihetetlenül jól ki van dolgozva, ha azt nézzük, hogy mekkora a figura.


    • Alphásan fogalmazva: No. >:
      D-De ha gondolod rajzolok neked Fideot helyette! Rococot meg ne bántsd! Nem tudom mit ártott neked a kis benszülött, szerintem aranyos. Ráadásul úgy tűnik most benne lesz a Chrono Stone-ban is! 😀


  2. found your site from google while i was looking for inazuma image, thanks for the article 🙂



Hozzászólás